Indigofamiljer

Fram till sommaren 2014 visste jag inte så mycket om indigo/kristallbarn. Jag hade hört talas om fenomenet och tyckt det varit intressant. Dock är det först fram till sommaren jag fick insikter om att jag och mitt barn är indigos. Det ska nämnas att både jag och barnet har myket lika egenskaper; vi är galet envisa, egensinniga, påhittiga, blir lätt uttråkade och är mycket känsliga för andra människors energier. Dessa egenskaper har stundtals fått mig att fundera på ADD eller ADHD, men vi stämde liksom inte in på kritierierna där...Ändå kände jag på mig att jag har missat något. Det fattades information och jag visste inte vad. Sjukt frustrerande. Så, när sommaren kom, började ett budskap söka min uppmärksamhet: att kolla upp indigobarn. Det malde på i huvudet, under många veckor, tills jag gav med mig och sökte efter information om indigo-barn. Och det var som att hitta hem! Jag har aldrig känt igen mig eller mitt barn på samma sätt någonsin tidigare! Efter det har jag läst på lite mer, förkovrat mig i fakta och faktiskt helt enkelt anpassat min och barnets vardag till våra respektive energifrekvenser. Det är inte alltid jag lyckas, och då märker vi det direkt: vi blir tjuriga, trötta, sega och irriterade. Håller vi ett lagom energiutbyte med omvärlden och varandra, blir stimulerade och utmande med lagom svåra uppgifter, då flyter allt på och vi sover som stockar på nätterna.

Så vad är då ett indigobarn eller en indigoperson?

En indigoperson är en person med hög energifrekvens och är högpresterande. Namnet Indigo kommer från att färgen indigo oftast är den mest framträdande färgen i dessa personers auror.

Indigos är snabbtänka, fruktansvärt envisa, egensinniga, observanta och väldigt, väldigt känsliga för andras energier eller miljöombyte. Indigos tycker inte om att inte ha kontroll... Indigos är också mycket kreativa och händiga. Skapar gärna något med händerna eller fingarna, som konst eller musik. Vi är otåliga och tycker inte om att bli tillrättavisade eller disciplinerade, tycker inte heller om att följa instruktioner eller order. Indigos har sällan problem med att vara ensamma. Vi kan t.o.m. föredra ensamhet framför socialt liv eftersom det blir för mycket intryck annars. Indigos förespråkar rättvisa, medkänsla och harmoni. Vi uppskattar ärlighet, uppriktighet och orginalitet. Samtidigt som vi uppvisar många s.k. "starka" egenskaper, är indigos även lättsårade och lättavvisade.

Indigobarn som växer upp utan stöd och förståelse för sin person, riskrerar att utveckla dålig självkänlsa och osäkerhet. Detta eftersom man inte lärt sig hantera alla känslor och intryck och inte känner samhörighet med andra på sina villkor. Det skapar en djupare ensamhetskänlsa som man ibland inte kan hantera så bra. Tack och lov går det alltid att åtgärda med finstämd vägledning anpassad till indigos egenskaper.

Indigos handlingar styrs av kärlek och rättvisetänk. Vi tänker ofta globalt och holistiskt. Men vi blir dock lätt uttråkade och rastlösa. Det måste inte alltid hända saker runt omkring en, men man vill bli stimulerad. Mycket stimulerad. Jag för min del förkovrar mig i facklitteratur om astronomi och kvantfysik- gärna om svarta hål, partikelfysik och singulariteter. Om detta inte finns till hands läser jag gärna böcker om psykologi, religion och samhällsvetenskap. Mitt indigobarn ritar gärna, eller leker fantasilekar med våra katter (som inte alltid är med på noterna) alternativt tittar på något roligt tv-program, läser faktaböcker eller bygger kojor i hela lägenheten så man får krypa eller åla sig fram vart man än ska....

Som barn kan det vara svårt att hantera sin rastlöshet eftersom samhället och de vuxna sätter gränser. Bor man inne i en stad, är det exempelvis inte bara att släppa ut barnen på gården hur som helst, till skillnad från ett villaområde eller om man bor på landet, där möjligheter till utelek är mer tillgängliga. Man kan hjälpa indigobarn med deras rastlöshet genom att planera i förväg och ge tydliga instruktioner om vad som förväntas. Ha gärna alltid saker i närheten som kan stimulera barnet.

Det viktigaste av allt är att man accepterar, respekterar och försiktigt vägleder indigobarnen i deras liv. Tänk på att de förväntingar du som förälder har på ditt barn kan skapa konflikter och frustrationer mellan dig och barnet. Att projicera förväntingar på andra är att bädda för bekymmer. Se barnet för den hen är och vägled med ömsesidig respekt och kärlek!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)